Новини
Участници в програмата „Еразъм+” в Банкя

         Участници в програмата „Еразъм+” от Полша, Италия, Турция, Румъния и България получиха днес своите сертификати пред Голямата балнеолечебница в Банкя. Локацията бе избрана неслучайно, защото 15-то училище в квартал Надежда с директор Ваня Минева е партньор в програмата, а именно до това училище блика минерален извор.  В тази връзка бе интересът на участниците към Банкя.
       Вокалната група „Вечен извор” при училището с ръководител Маргарита Попова изпълни няколко символни за България песни, с което стоплиха обстановката, която и преди това бе сгрята от сърдечните думи на заместник-кмета на град Банкя д-р Александра Александрова. Тя им предаде поздравите на кмета на града Рангел Марков и чувствата си на гостоприемен домакин на младежите от различни краища на света.
          Специално за събитието и за връчването на сертификатите тук бяха Янка Такева, председател на Съюза на българските учители, Димитър Асенов – директор на Националния Център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти /НЦПКПС/ в Банкя.
        В своето изказване Янка Такева пожела на участниците в събитието да „вземат” по една българска роза от песента, която изпълни вокалната група и да я занесат своите страни с пожелание за мир в света.
        Програмата продължи с посещение в 78. СУ и запознаване с неговата база и практиките на обучение.

Участниците в събитието пред емблемата на Банкя

         


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.