Новини
Седмица на брака: 7-14 февруари Брачни двойки с поздравителен адрес от кмета на Банкя

            Днешният ден бе специален за няколко възрастни двойки от Банкя с дългогодишен брак, които успяхме да  издирим, за да получат поздравителен адрес от кмета на район „Банкя” по повод Седмицата на брака.
            На място заместник-кметът на града поднесе адреса на семейство Секулови с 67 години щастлив брак. Пъргав и жизнен за своите достолепни години, бай Секул с широка усмивка посрещна д-р Александра Александрова, която с много топлота разговаря с него. Той щастлив сподели, че двамата със съпругата му Цонка са били печатари, а в момента се радват на две дъщери, внуци и двама прекрасни правнука.
             Животът на бай Секул е пример за отдаденост, защото в момента той се грижи за съпругата си Цонка и изпълнява обета, даден преди 67 години пред неговата благоверна жена – да са заедно в добро и зло.
             За здравето на обичащата се двойка почерпи любезната им дъщеря Галина Секулова, която с много топлота посрещна д-р Александра Александрова.         
            На същия жест се радваха и семействата Бонка и Кирил Рангелови, както и Маргарита и Методи Дамянови. 85-годишният Кирил Рангелов с 54-годишен брак не спести думи да се похвали с успехите на дъщери и внуци в Англия и Америка, а Методи Дамянов сподели някои от мъдростите за дългогодишен и щастлив семеен живот, започнал за него и обичната му съпруга в далечната 1967 година.
             И понеже всеки човек е различен, на вас оставяме многоточието да се замислите върху собствената си философия за брака и дано тя да е успешна…

За още много и добри години!

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.