Новини
Седмица на брака от 7 до 14 февруари

    От 7 до 14 февруари за 11-та година ще се отбележи "Седмицата на брака". Инициативата има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейните ценности (повече за националната инициатива прочетете тук: https://www.brak.bg/)
              "Седмицата на брака" в България е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 26 страни по света. Под знака на Инициативата се провеждат редица мероприятия с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка. Периодът в навечерието на Деня на влюбените се превръща в празник на здравия брак - съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си, с цел, но не само, да създадат и отгледат потомство.
              Целта е семейните двойки в България да чуят, че те могат да имат щастлив брак. Добрият брак не се случва от само себе си. Той е въпрос на умения, както когато човек се учи да кара кола или практикува даден вид спорт. За целта е важно двойките да отделят време един за друг, да полагат целенасочени усилия и да държат брака си на фокус. Седмицата на брака предоставя идеи и начини, по които това може да стане. Целта е през тази седмица хората да поговорят за уменията си за общуване, участието си в дейностите и събитията, посветени на “Седмицата на брака”, а семейните да си спомнят какво ги е накарало първоначално да се влюбят един в друг.
              Район „Банкя” ще се включи в инициативата "Седмица на брака", който е ценност, цивилизационно достояние и крепило на обществото. В следващите дни чрез нашите информационни канали ще ви направим съпричастни към няколко вълнуващи примера за успешен съюз и дългогодишна любов на територията на нашия град.


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.