Новини
„Обич!” - пожеланието на една столетничка от Банкя

      Днес, 14 октомври,  заместник-кметът д-р Александра Александрова посети в дома ѝ 100-годишната Мария Илиева, за да ѝ поднесе своите и на кмета на Банкя Рангел Марков почитания. Столетната леля Мария, заобиколена от най-близките си, духна свещичките, бележещи цифрата 100. Помолена от снаха си, също Мария Илиева, да каже една думичка, рожденичката ясно произнесе: „Обич!” – като заръка, като завет, като пожелание. След това тя получи подаръка си от районната администрация- картина на художника Стоян Мирчев и поздравителен адрес от кмета на Банкя, след прочитането на който лицето ѝ светна. А той гласи:
      „ УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ИЛИЕВА,
        За мен е чест и удоволствие да зная, че с тези поздравителни думи за Вас мислено ще присъствам на Вашия забележителна 100-годишен юбилей. Ден като днешния е радост за всички нас, които осъзнаваме, че в нашия град, така богато надарен с природни забележителности, има и забележителни хора, които се радват на почтената си възраст.
        Убеден съм, че особено щастливи край Вас са и Вашите близки, на чиито грижи и любов се радвате в своята житейска есен. Вашата взаимна любов и топлота един към друг ви прави по библейски благословено семейство, в което възрастният човек е обект на особена почит и внимание.
        Бъдете още много години здрава, обичана и закриляна от своите близки. Вие сте осъществен човек, след като сте изградили такова сговорно семейство. Бъдете му морална опора и нека то продължава да Ви вдъхва желание за живот, бодрост и жизненост!
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!”

Дарове за столетничката Мария Илиева. И на 100 животът е вълнуващ


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.