Новини
Още радост на детската площадка

       Днес бе ред на децата от група „Щурче” от Детската градина да се порадват на площадката, изградена по проекта „Спорт чрез игра”. Отново заместник-кметът  Александра Александрова и колегите й от отдел ОСДКСВО организираха празника на децата, които имаха удоволствието да се срещнат и с кмета на Банкя Рангел Марков, който успя да задели малко време да се наслади на радостта, която заедно с екипа му бяха успели да доставят на децата.
        Проектът „Спорт чрез игра“ има за цел да придаде на Детския парк в Банкя и на дейностите на територията му добавена стойност чрез модерни, атрактивни и състезателни маркировки за игри. Игровите маркировки създават условия за провеждане на „кръгова тренировка”, включваща последователно: дама, вървене по въже, подскачане на два крака, страничен скок, тичане, патешко ходене
         Чрез състезание за бързина ще бъде измерена двигателната способност на децата към съответния момент. Проектът има устойчивост във времето и може да бъде разширяван, като състезания могат да бъдат организирани неформално и от всички желаещи граждани.  
          Играта навън ще спомогне за преодоляване на стреса в резултат на социалната дистанция. Дигитализирането на общуването и обучението измести физическата активност сред подрастващите и затова е важно да им бъдат предоставяни атрактивни възможности за игра и движение сред природата.

За кмета - спортист е радост да глада децата как игрово спортуват

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС