Новини
Млад поет от Банкя с премиера на книга

         Вчера, в навечерието на празника на  светите Вяра, Надежда и Любов и майка им София в Столичната градска библиотека бе представена поетичната книга на  Кристиян Джорджанов  от Банкя „Понеже ти обещах стихове”. В изисканото фоайе между залите „Любов” и „София” се състоя задушевната поетична вечер, в която главни действащи лица бяха музиката и поезията.
         След като Кристиян приветства своите гости, негови стихове прочете обичаната актриса Ани Михайлова, която създаде една топла, усмихната атмосфера, напълно в унисон с написаното от младия поет, вълнуващ се от вечните теми за любовта, приятелството, очарованието на природата.
          Интересна е историята на тяхното запознанство. Кристиян следва психология в Бургаския свободен университет и за стажа си посещава един социален дом в Банкя, в който като психолог е работила Ани Михайлова. Тя решава да подкрепи своя бъдещ колега в поетичното му поприще и ето че това ѝ решение изкристализира във вчерашната поетична вечер.
          Словото, символ на мъдростта, бе украсено и с музика на пиано, изпълнена с любов и проникновение от две талантливи студентки в НМА „Панчо Владигеров” Мила Михова и Александра Дичева, представени от тяхната преподавателка проф. Петя Бътовска. С въздействащото  си изпълнение на пиеси от Дебюси и Рахманинов те буквално вцепениха публиката, като я изведоха в едно особено извън времево състояние, достъпно само за голямото изкуство.

Психологията и поезията често вървят ръка за ръка


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС