Новини
Нова радост за децата в Банкя

         Небивало оживление и радостна глъч настъпиха днес в Детския град, където децата от група „Звънче” на Детската градина имаха спортен празник на новоизградената площадка по проект „Спорт чрез игра”.  
         Проектът  е част от  Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта (2016 – 2020) в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта“.
        Заместник-кметът по културата Александра Александрова влезе в ролята на аниматор и не само разказа, но и показа как децата могат да се забавляват на нея. Виолета Кирилова–Иванчева, Лидия Станоева и Валерия Доневска от отдел ОСДКСВО засякоха времето, за което децата преминаваха през пъстрите фигури с различни стъпки през своеобразния лабиринт за „кръгова тренировка”. И след като децата самостоятелно тренират през  годината, следващата отново ще бъдат засечени резултатите и постиженията им.
       И понеже нерядко във възрастните живее детето, тази детска забава събуди детското и в госпожите, а може би те перманентно го носят в себе си, и те подскачаха на един крак и демонстрираха патешка стъпка, докато малките се заливаха от смях, очаровани от „лудориите”  на големите.
     Малките палавници си тръгнаха към детската градина с г-жа Джолева и своите възпитателки с балоните, украсили Детския парк, един мъничък Дисни за тях този ден.

Още един кът за спорт и забава
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС