Новини
ЗАСУКАН СВЯТ на Мариус Куркински | Лятно кино в Банкя 2022

На 6 август, събота, Столична община – район „Банкя“ ви кани на „Лятно кино в Банкя“. Под звездите в парк „Ротонда“ в 21:00 ч. ще бъде прожектиран филмът "ЗАСУКАН СВЯТ" на режисьора Мариус Куркински, създаден по едноименния разказ на Николай Хайтов.

Инициативата „Лятно кино в Банкя - 2022“ се реализира с любезното съдействие на Кока-Кола ХБК България, Ролпласт, Райкомерс, Банкя Палас и др.

С благодарност към актьора Евгени Будинов за съдействието!

*****
Вход свободен!

*****
"Засукан свят", 111 мин., 2019 г.
В ролите: Мариус Куркински, Камен Донев, Ана Пападопулу и др.

„Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява… Цял живот! Отпреди още да съм се родил.”
Заченат извънбрачно в общество, което не приема това, Милю идва на този свят въпреки всички. Постоянно на ръба между живота и смъртта, любовта и омразата, отмъщението и прошката. Милю – антигероят. Милю – малкият човек. Куцият Милю. В целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.