COVID-19
НОВА НАДЕЖДА: РАЗКРИВАТ ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ В СБР „ЗДРАВЕ“

От понеделник, 19 април, в СБР „Здраве“ стартира ваксинационна дейност в новооткрития кабинет в Медицинския център (с вход от ул. „Раковска“). Изпълнителният директор на болницата д-р Виолета Костадинова в съвсем кратък срок успя да създаде безупречна организация за осъществяването на ваксинационния процес с помощта на квалифицирания медицински персонал и подходящата база, с които лечебното заведение се гордее. 
В Банкя на този етап ваксини поставят само от личните лекари – ето защо този кабинет е особено стратегически и ще може да обхване потока от желаещи. Кметът на Район „Банкя“ Рангел Марков подкрепи със свое мотивационно писмо разкриването на кабинета миналата седмица, в което изрази пълната си подкрепа към инициативата на д-р Костадинова с оглед на това, че в Банкя живеят над 25 хиляди жители. Марков написа, че подобен кабинет ще облекчи ваксинационния процес на територията на Столична община и ще допринесе за по-бързото справяне с COVID-пандемията у нас.
От 19 април в кабинета ще се поставят ваксините на AstraZeneca/Oxford и Pfizer/BioNTech.
Необходимо е да се следват принципите на Националния ваксинационен план. За записване за ваксинация желаещите могат да се свържат със СБР „Здраве“ от 8:00 до 16:30 ч. в работни дни, като след това ще получат информация за определената дата и час: 
Мая Георгиева
0898650332
sbr_zdrave@abv.bg
info@zdravecoop.bg


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.