Covid 19
С общински автомобил се транспортираха пенсиите до 80 пенсионери от Банкя

        Да не бъде нарушена социалната дистанция между възрастните, които получават пенсии, и за да не се събират на опашки в пощенския клон, районната администрация осигури служебен автомобил и шофьор за пощата в Банкя.  Те  бяха използвани за  доставяне пенсията на 80 пенсионери от Банкя  над 70 години и настанените в домове за възрастни хора.
          С други думи пощальонът  бе  на четири колела. Така за кратко време бяха осигурени насъщните средства на хора от третата възраст, заедно с предвидените от правителството великденски надбавки от по 40 лв.
         От пощата в Банкя ни информираха, че разполагат с три гишета достатъчни да обслужат сравнително бързо пенсионерите над 60 години, които ще се ползват с предимство в часовете от 8 до 12 часа. Пенсиите им могат да бъдат получени  и от упълномощени лица с еднократно пълномощно, което не е необходимо да бъде нотариално заверено. Необходимо е да се носят двете лични  карти – на пенсионера и на упълномощеното лице.
          Сътрудничеството между пощенската служба и районната администрация е нова форма на взаимоотношения, изобретателност и творчески подход, роден в извънредното положение на борба с коронавируса, събудило всички съпротивителни сили на обществения ни организъм.

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС